Produkce mléka a mléčných výrobků ekofarem na Českomoravské vrchovině

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce mléka a mléčných výrobků ekofarem na Českomoravské vrchovině

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Koukal, Vojtěch
dc.date.accessioned 2012-03-10T06:13:34Z
dc.date.available 2012-03-10T06:13:34Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17071
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku ekologického zemědělství, jeho cíle a pod-mínky a požadavky na ekologickou produkci. Dále práce charakterizuje jednotlivé druhy mlék využívaných v potravinářství, jejich složení, vlastnosti a způsoby získávání mléka. Práce také poukazuje na technologickou náročnost při přepracování mléka na mléčné výrobky. Jsou zde zmíněny možné distribuční cesty na trhu bioproduktů. V závěru práce se-znamuje s hlavními producenty biomléka a mléčných biovýrobků na Českomoravské vr-chovině. cs
dc.format 68 s. cs
dc.format.extent 2015790 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject ekofarma cs
dc.subject bioprodukt cs
dc.subject biopotravina cs
dc.subject mléko cs
dc.subject mléčný výrobek cs
dc.subject ecological farming en
dc.subject bio-farm en
dc.subject bio-product en
dc.subject bio-food en
dc.subject milk en
dc.subject dairy products en
dc.title Produkce mléka a mléčných výrobků ekofarem na Českomoravské vrchovině cs
dc.title.alternative Production of Milk and Dairy Products by Organic Farms in the Czech-Moravian Highlands en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bastlová, Zita
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated This Bachelor?s work focuses on issues of bio-production, its aims and conditions. This work also characterizes different types of milk used in food-processing industry, their composition, properties and methods of retrieving milk. Pointed out are technological de-mands when producing dairy products from milk as well as channels of distribution to the bio-product market. In conclusion this work introduces the main producers of bio-milk and bio-products in Bohemian and Moravian highlands. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21800
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
koukal_2011_bp.pdf 1.922Mb PDF View/Open
koukal_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
koukal_2011_op.doc 101Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account