Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Brachtl, Václav
dc.contributor.author Vaculíková, Jaroslava
dc.date.accessioned 2012-03-10T18:12:19Z
dc.date.available 2012-03-10T18:12:19Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17605
dc.description.abstract Záměrem této práce bylo srovnání technologie výroby cukru na základě odborné praxe, kterou jsem vykonávala během kampaně roku 1988 v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou a odborné exkurze, kterou jsem absolvovala v letošním roce. Zaměřila jsem se na rozdíly v technologii výroby cukru v tomto časovém rozmezí. Cílem mé práce je kompletně popsat technologii cukrovaru od příjmu řepy, těžení surové šťávy, epurace, výrobu těžké šťávy, její zpracování na varně až po finální výrobky a jejich skladování a popsat nové směry v technologii výroby cukru, které mají vliv především na ekonomiku výroby cukru, což se odráží v konečné ceně a tím i postavení cukrovaru na trhu. cs
dc.format 84 s. (18 875 znaků) cs
dc.format.extent 7120450 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject technologie výroby cukru cs
dc.subject cukrová řepa cs
dc.subject cukr cs
dc.subject lehká šťáva cs
dc.subject epurace cs
dc.subject těžká šťáva cs
dc.subject saturace cs
dc.subject sirob cs
dc.subject varna cs
dc.subject rafinerie cs
dc.subject sugar manufacturing technology en
dc.subject sugar beet en
dc.subject sugar en
dc.subject thin juice en
dc.subject EPURACE en
dc.subject thick juice en
dc.subject saturation en
dc.subject sirup en
dc.subject digester house en
dc.subject refinery en
dc.title Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti cs
dc.title.alternative Development of production technology of sugar in the sugar Hrusovany Jevisovkou from 1989 to present en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Gálová, Jitka
dc.date.accepted 2011-06-15
dc.description.abstract-translated The intention of this essay (nebo project nebo work) is the comparison of the sugar manufacturing technologies on the basis of practical training experience which I practised within the 1988 campaign in the sugar house Hrušovany nad Jevišovkou and the field trip which I passed out this year. I focused on the differences in the sugar manufacturing technologies in that space of time. The target of my work is to describe completely the technology of the sugar house : since the entry of the sugar beet, extraction of the raw juice, EPURACE (nenašla jsem angl.ekvivalent, výraz jsem nenašla ani ve Wikipedii), the production of the thick juice, its processing in the digester house, up to final products and their stock-keeping and to describe new tendencies in the sugar manufacturing technology which have the influence above all on the sugar production economy, what reflects in the final price and thereby also in the sugar house status on the market. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22746
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vaculíková_2011_bp.pdf 6.790Mb PDF View/Open
vaculíková_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
vaculíková_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account