Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti

Show full item record

No preview available
Title: Vývoj technologie výroby cukru v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou od roku 1989 do současnosti
Author: Vaculíková, Jaroslava
Advisor: Brachtl, Václav
Abstract: Záměrem této práce bylo srovnání technologie výroby cukru na základě odborné praxe, kterou jsem vykonávala během kampaně roku 1988 v cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou a odborné exkurze, kterou jsem absolvovala v letošním roce. Zaměřila jsem se na rozdíly v technologii výroby cukru v tomto časovém rozmezí. Cílem mé práce je kompletně popsat technologii cukrovaru od příjmu řepy, těžení surové šťávy, epurace, výrobu těžké šťávy, její zpracování na varně až po finální výrobky a jejich skladování a popsat nové směry v technologii výroby cukru, které mají vliv především na ekonomiku výroby cukru, což se odráží v konečné ceně a tím i postavení cukrovaru na trhu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17605
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 22746


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vaculíková_2011_bp.pdf 6.790Mb PDF View/Open
vaculíková_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
vaculíková_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account