Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení

Show full item record

No preview available
Title: Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení
Author: Ilčík, Petr
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na úroveň výživy žáků základních škol ve věku 7 ? 15 let. Cílem práce bylo porovnat ekonomické hospodaření jednotlivých školních stravovacích zařízení a vyhodnotit nutriční úroveň jídelních lístků. Srovnávány byly dvě základní školy s různými počty strávníků školních jídelen. Z výsledků ekonomického hodnocení plyne, že ZŠ Hodonín se na konci daného období pohybovala ve finanční ztrátě, oproti ZŠ Ratíš-kovice, která finanční prostředky ušetřila. Hospodaření stravovacích zařízení s finančními prostředky se také promítlo v nutriční kvalitě jídelních lístků. Dle nutričního vyhodnocení dosáhly školní jídelny 35 % VDD pro energii, lipidy a celkové bílkoviny. Naopak doporu-čených výživových hodnot sacharidů školní jídelny u většiny skupin nedosáhly.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17932
Date: 2011-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 16473


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ilčík_2011_bp.pdf 792.9Kb PDF View/Open
ilčík_2011_vp.doc 87.5Kb Microsoft Word View/Open
ilčík_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account