Antimikrobiální účinky monoacylglycerolů

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Antimikrobiální účinky monoacylglycerolů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antimikrobiální účinky monoacylglycerolů
Autor: Kulendová, Lucie
Vedoucí: Krejčí, Jiří
Abstrakt: Diplomová práce pojednává o účinku MAG C8:0, MAG C10:0, MAG C12:0 a MAG C16:0 a jejich vzájemných kombinacích na kvasinky Saccharomyces cerevisiae a vybrané druhy plísní. Tyto plísně byly izolovány z trvanlivého vojenského chleba, dále pak z pečiva, které zplesnivělo volně v domácnosti. Účinky MAG byly taktéž pozorovány na čistých kulturách plísní, které jsou součástí potravin nebo naopak tyto potraviny kontaminují. Další náplní práce bylo pozorování vlivu různých koncentrací MAG na kynutí těsta a na růst kontaminujících či očkovaných plísní na chlebě, který byl ošetřen 1%-ním roztkokem MAG C8:0 či MAG C10:0.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1799
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 2279


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kulendová_2006_dp.pdfZablokované 11.40Mb PDF
kulendová_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kulendová_2006_op.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet