Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách

Show full item record

No preview available
Title: Obsah vybraných syntetických barviv ve zmrzlinách
Author: Zahradníková, Eva
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Cílem této práce bylo zhodnotit používání některých syntetických barviv při výrobě zmrzliny v zařízeních společného stravování. Použity byly vzorky, odebrané KHS Olomouckého kraje v letech 2008-2010 v zařízeních jim místně příslušících. Byly analyzovány obsahy barviv, pro které je limit stanoven vyhláškou a nepovolená barviva a to metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Odebráno bylo 13 vzorků, z nichž tři vzorky nevyhověly, ve dvou případech pro překročení hodnot nejvyššího povoleného množství barviv a v jednom případě pro zjištění přítomnosti barviva ama-rant (E123), které není pro barvení zmrzliny povoleno.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18102
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: E 21579


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zahradníková_2011_dp.pdf 2.230Mb PDF View/Open
zahradníková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
zahradníková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account