Vztah mezi viskozitou suspenze pšeničné mouky a pekárenskou kvalitou mouky.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vztah mezi viskozitou suspenze pšeničné mouky a pekárenskou kvalitou mouky.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Chalupová, Věra
dc.date.accessioned 2012-03-11T14:44:38Z
dc.date.available 2012-03-11T14:44:38Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18381
dc.description.abstract Cílem práce bylo vyhodnotit vztah mezi viskozitou pšeničné mouky a její technologickou kvalitou. Práce je zaměřena na charakteristiku pšenice, její mlynářské zpracování a rozdělení mouk. Podrobněji je popsána mlynářská, pekařská jakost obilovin a efekt poškozených granulí. V praktické části bylo popsáno měření viskozity na reometru a následně podrobněji vyhodnoceny vztahy viskozity s charakteristikami mouky pomocí korelační analýzy. cs
dc.format 63 s. cs
dc.format.extent 1890924 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice cs
dc.subject technologická jakost cs
dc.subject škrobová zrna cs
dc.subject viskozita cs
dc.subject reometr cs
dc.subject wheat en
dc.subject technological quality en
dc.subject starch grains en
dc.subject viscosity en
dc.subject rheometer en
dc.title Vztah mezi viskozitou suspenze pšeničné mouky a pekárenskou kvalitou mouky. cs
dc.title.alternative Relationship between Viscosity of Suspension of Wheat Flour and Bread-making Flour Quality. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2011-06-06
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to evaluate the relationship between viscosity of wheat flour and its technological quality. It focuses on characteristics of wheat, the milling process and the distribution of flour. More detailed is a description of mill, baking-quality of cereals and effect of damaged granules. In the practical part, viscosity measurements on rheometer was described and then the relationship of viscosity and the flour characteristics was evaluated by correlation analysis. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22618
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
chalupová_2011_dp.pdf 1.803Mb PDF View/Open
chalupová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
chalupová_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account