Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení
Autor: Vojtíšková, Petra
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je popsat biologicky aktivní látky rajčat. Mezi tyto látky lze zařadit vitaminy rozpustné v tucích, vitamin C, beta-karoten, lykopen. Z lipofilních vitaminů se v rajčatech nachází vitamin A a vitamin E. Je možno sem také zařadit beta-karoten, který je prekurzorem vitaminu A. Biologicky aktivní látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC (High Performance Liquid Chromatography). Tato metoda má široké použití a poskytuje velmi dobré výsledky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1910
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 2260


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vojtíšková_2006_bp.pdf 1.071Mb PDF Zobrazit/otevřít
vojtíšková_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vojtíšková_2006_op.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet