Journey From Illness: The Project on Publishing an International Magazine by the Clients of the Mental Care Centres Iskérka (the Czech Republic) and Stichting De Boei (the Netherlands)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Journey From Illness: The Project on Publishing an International Magazine by the Clients of the Mental Care Centres Iskérka (the Czech Republic) and Stichting De Boei (the Netherlands)

Show full item record

No preview available
Title: Journey From Illness: The Project on Publishing an International Magazine by the Clients of the Mental Care Centres Iskérka (the Czech Republic) and Stichting De Boei (the Netherlands)
Author: Vašků, Michaela
Advisor: Vondřejcová, Jana
Abstract: Tato bakalářská práce řeší problematiku cílové skupiny osob s duševním onemocněním, jedné z nejohroženějších skupin českého sociálního systému. Je rozčleněna do dvou částí. Teoretická část analyzuje bariéry, jimž musí tato cílová skupina v naší společnosti čelit. Současně seznamuje čtenáře se dvěma progresivními evropskými organizacemi, které duševně nemocným lidem pomáhají k návratu do běžného života, organizací Stichting De Boei z nizozemského Eindhovenu a její partnerskou organizací v ČR Iskérka se sídlem v Rožnově pod Radhoštěm. Práce popisuje inovativní aktivizační metody, které pomáhají duševně nemocným lidem nalézt vlastní síly v boji s nemocí. Praktická část je inspirována mou stáží v organizaci Iskérka a spoluprací s Stichting De Boei. Zaměřuje na proces tvorby mezinárodního časopisu publikovaného osobami s duševním onemocněním, jehož cílem je medializace cílové skupiny, využití potenciálu osob s duševním onemocněním a jejich motivace k tvůrčí činnosti. Práce přináší inovace jak v teoretické, tak praktické rovině a vznikala souběžně s realizací mezinárodního projektového záměru, na němž jsem měla možnost se aktivně podílet. Součástí práce je vyhodnocení přínosu pro samotné klienty zapojené do publikačního týmu, a to s využitím metody strukturovaného interview.
URI: http://hdl.handle.net/10563/19786
Date: 2011-11-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav anglistiky a amerikanistiky
Discipline: Anglický jazyk pro manažerskou praxi
Grade for thesis and defense: E 24127


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vašků_2012_bp.pdf 1.795Mb PDF View/Open
vašků_2012_vp.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open
vašků_2012_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account