Vegetariánské stravování ve výživě dětí a mládeže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vegetariánské stravování ve výživě dětí a mládeže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Matějková, Dagmar
dc.date.accessioned 2013-10-07T04:27:49Z
dc.date.available 2013-10-07T04:27:49Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21604
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na laktoovovegetariánské stravování dětí a mládeže. Zabývá se legislativou, výživovými normami ve školním stravování, spotřebním košem a potřebami dětí a dospívající mládeže. Uvádí pozitiva a negativa laktoovovegetariánství u dětí. V práci jsou popsány důvody, které vedou strávníky k vegetariánství a pojednává o základních složkách lidské výživy a jejich zastoupení ve vegetariánské stravě. cs
dc.format 57 stran cs
dc.format.extent 6572687 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vegetariánství cs
dc.subject laktoovovegetariánství cs
dc.subject výživa dětí a mládeže cs
dc.subject školní stravování cs
dc.subject spotřební koš cs
dc.subject Vegetarian diet en
dc.subject lakto-ovo-vegetarian diet en
dc.subject nutrition of children and youth en
dc.subject school catering en
dc.subject consumption bin en
dc.title Vegetariánské stravování ve výživě dětí a mládeže cs
dc.title.alternative Vegetarian Diet in Nutrition of the Children and Youth en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on the lacto?ovo?vegetarian diet of children and youth. It deals with legislation, nutritional standards in school catering, consumption bin and the needs of children and adolescents. It discusses the pros and cons of lacto-ovo-vegetarian children's diet. This work describes the reasons that lead the deners tu vegetarianism and discusses the basisc components of human nutrition and their representation in the vegetarian diet. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25694
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
matějková_2012_bp.pdf 6.268Mb PDF View/Open
matějková_2012_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
matějková_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account