Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

Show full item record

No preview available
Title: Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.
Author: Ptáčková, Ingrid
Advisor: Ivánek, Ladislav
Abstract: Cílem mé práce bylo popsat a porovnat francouzskou a španělskou kuchyni. Nejprve jsem se ve své bakalářské práci zaměřila na jejich historické kořeny, jenž velmi napomohly a postupně stanovily směr kuchyní. Dále jsem popsala zvláštnosti a nejtypičtější pokrmy. Zahrnula jsem zde stravovací zvyklosti, obyčeje, svátky, zvláštní a typické pokrmy a suroviny v nich používané. Francie a Španělsko jsou rozlehlé země a jsou rozděleny do několika regionů. Proto jsem věnovala největší část této práce nejznámějším krajovým specialitám. Jednotlivé regiony mají různé přírodní podmínky a tradice, a díky tomu vznikají mimořádné potraviny, pokrmy a nápoje. V závěru práce je provedeno porovnání obou zemí, které je zaměřené především na odlišnosti v jejich kuchyni.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21637
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ptáčková_2012_bp.pdf 1.386Mb PDF View/Open
ptáčková_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
ptáčková_2012_op.doc 89.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account