Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

Show full item record

No preview available
Title: Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách
Author: Paličková, Marcela
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na systém HACCP. V teoretické části umožňuje získání celkového přehledu o systému, seznamuje s jeho historií, s postupy zavedení, se základními pojmy, věnuje se legislativě související se systémem a uvádí výčet nejčastěji se vyskytujících chyb v souvislosti se systémem HACCP. Praktická část bakalářské práce zahrnuje průzkum implementace systému HACCP ve stravovacích provozech okresu Kroměříž. V první části přináší výsledky dotazníkového šetření ve 104 stravovacích provozovnách okresu všech typů. Byly zjištěny značné rezervy v implementaci systému. V plných 35 % provozoven není systém HACCP vůbec zaveden, vyhovujících výsledků dosahují pouze podniky závodního stravování. Druhá část demonstruje šetření ve třech asijských restauracích kroměřížského regionu. Zde práce potvrzuje, že v této specifické skupině je dodržování systému HACCP značně problematické a ani jedna z restaurací nemá systém HACCP zaveden a dodržován v provozu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21653
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
paličková_2012_bp.pdf 761.3Kb PDF View/Open
paličková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
paličková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account