Biologický účiněk polyfenolů v jedlých květech.

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Biologický účiněk polyfenolů v jedlých květech.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biologický účiněk polyfenolů v jedlých květech.
Autor: Mikésková, Ivana
Vedoucí: Humpolíček, Petr
Abstrakt: Polyfenoly a jejich protinádorové účinky jsou studovány po mnoho let. Vykazují řadu biologicky významných funkcí, jako je ochrana proti oxidačnímu stresu a degeneračním onemocněním. Experimentální údaje ukazují, že většina z těchto biologických funkcí může být přičtena jejich antioxidační aktivitě. Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv polyfenolů extrahovaných z květů bylin (B. perennis, T. officinale, T. pratensis, C. intybus) na proliferaci buněk. Navíc byl také zkoumán jejich antimikrobiální efekt. Antiproliferační efekt byl vyhodnocen pomocí MTT testu za použití různých koncentrací polyfenolů. Testy byly provedeny pomocí dvou buněčných linií (HaCaT, HepG2). Antimikrobiální efekt byl vyhodnocen pomocí diskové difúzní metody za použití mikroorganismů E. coli, S. aureus, C. albicans a A. niger.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21724
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mikésková_2012_dp.pdf 1.861Mb PDF Zobrazit/otevřít
mikésková_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mikésková_2012_op.doc 99Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet