Odrůdy vín pěstovaných na Slovácku a jejich oblíbenost mezi spotřebiteli

DSpace Repository

Language: English čeština 

Odrůdy vín pěstovaných na Slovácku a jejich oblíbenost mezi spotřebiteli

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Zálešáková, Lenka
dc.date.accessioned 2013-10-07T17:56:40Z
dc.date.available 2013-10-07T17:56:40Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21979
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na Slováckou vinařskou podoblast a odrůdy v ní oblíbené. V teoretické části práce je charakterizována réva vinná, technologie výroby bílého a červeného vína a rozdělení vína dle vinařského zákona. Pozornost je převážně věnována samotné podoblasti Slovácko, její historii, rozloze a klimatickým podmínkám. Zároveň jsou popsány oblíbené bílé a červené odrůdy pěstované v této podoblasti. V praktické části príce byl vyhotoven dotazník určený konzumentům vína ze Slovácké podoblasti. cs
dc.format 74 s. cs
dc.format.extent 2887529 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Odrůdy révy vinné cs
dc.subject víno cs
dc.subject Slovácká podoblast cs
dc.subject kvašení cs
dc.subject jablečno-mléčná fermentace cs
dc.subject dotazník cs
dc.subject Grapevine varietes en
dc.subject red wine en
dc.subject Slovácko subregion en
dc.subject fermentation en
dc.subject malo-lactic fermentation en
dc.subject questionnaire en
dc.title Odrůdy vín pěstovaných na Slovácku a jejich oblíbenost mezi spotřebiteli cs
dc.title.alternative Wine Varieties Grown in Slovácko Region and its Popularity among Consumers en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis focused on the Slovácko ine subregion and on the wine varietes which are popular there. In the theoretical part are characerized grapevine, technology of white wine and red wine production and sorting of wine according to the legislation. The attention is mainly dedicated to the Slovácko subregion itself, its history, area and climate conditions. There are also described popular white and red varietes grown in this subregion. In the practical part of the work, there was assessed a questionnaire designated for consumers of wine from the Slovácko subregion. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25592
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
zálešáková_2012_bp.pdf 2.753Mb PDF View/Open
zálešáková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
zálešáková_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account