Antioxidační vlastnosti naklíčených semen

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační vlastnosti naklíčených semen

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Zerzáňová, Silvie
dc.date.accessioned 2013-10-07T21:33:54Z
dc.date.available 2013-10-07T21:33:54Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22109
dc.description.abstract Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou a vlastnostmi luštěnin a olejnin. Mezi sledované plodiny byly zařazeny čočka, hrách, fazol, mungo, bob, řepka a slunečnice. Dále je v práci popsán postup při nakličování vybraných druhů semen. Praktická část se zabývá obsahem antioxidantů, jejich vlastnostmi, obsahem polyfenolů a minerálních látek sledovaných plodin v různých časových stádiích vývojového růstu při klíčení. cs
dc.format 105 s. cs
dc.format.extent 3227853 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Luštěniny cs
dc.subject olejniny cs
dc.subject čočka cs
dc.subject hrách cs
dc.subject fazol cs
dc.subject mungo cs
dc.subject bob cs
dc.subject řepka cs
dc.subject slunečnice cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject Pulses en
dc.subject oilseeds en
dc.subject lentils en
dc.subject peas en
dc.subject beans en
dc.subject mung en
dc.subject horse beans en
dc.subject canola en
dc.subject sunflower en
dc.subject antioxidants en
dc.subject polyphenols en
dc.subject minerals en
dc.title Antioxidační vlastnosti naklíčených semen cs
dc.title.alternative Antioxidant Characteristics of Pregerminated Seeds en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis in the theoretical part deals with the characteristics and properties of pulses and oilseeds. Among the crop were included lentils, peas, beans, mung, horse beans, canola, sunflower. Further there is described the germination proces of selected seeds. The practical part deals with the content of antioxidants, their properties, polyphenols and minerals studied crops at different stages of development growth during germination. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24395
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
zerzáňová_2012_dp.pdf 3.078Mb PDF View/Open
zerzáňová_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
zerzáňová_2012_op.doc 103.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account