Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku
Author: Kurtin, Adam
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22427
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kurtin_2012_bp.pdf 2.432Mb PDF View/Open
kurtin_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
kurtin_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account