Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Kurtin, Adam
dc.date.accessioned 2013-10-08T12:37:05Z
dc.date.available 2013-10-08T12:37:05Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22427
dc.description.abstract Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 2551066 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject merlík cs
dc.subject proso cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject quinoa en
dc.subject millet en
dc.subject chemical composition en
dc.subject properties en
dc.title Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku cs
dc.title.alternative Characterization and Qualities of Millet and Quinoa en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2012-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the description and characterization of quinoa and millet. The nutritive value of millet, that belongs to pseudocereals, have higher content of amino acid lysine than the value of conventional cereals. Millet belongs to nontraditional cereals with appropriate ratio of proteins, saccharides and lipids. Millet and quinoa are suitable for celiatic diet becuase they do not contain gluten. They could be used in food industry or for animal feeding. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22758
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-11


Files in this item

Files Size Format View
kurtin_2012_bp.pdf 2.432Mb PDF View/Open
kurtin_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
kurtin_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account