Tokové vlastnosti majonézy

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Tokové vlastnosti majonézy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Tokové vlastnosti majonézy
Autor: Volková, Petra
Vedoucí: Blaha, Antonín
Abstrakt: Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou majonézy z pohledu technologie ve velkovýrobě. Literární studie obsahuje především tyto části: technologický postup výroby majonéz, standardní zařízení používaná v České republice, hodnocení vlastností majonéz, vliv složení na vlastnosti majonézy. Zvláštní pozornost je věnována reologickým vlastnostem, které jsou významné při průmyslové výrobě a zpracování. Jsou uvedeny metody měření reologických vlastností. Význam je přikládán především ovlivnění reologických vlastností přídavnými látkami, jako je například xanthan, které významně změní reologické chování v procesu výroby a zpracování majonéz.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22470
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
volková_2012_bp.pdf 2.047Mb PDF Zobrazit/otevřít
volková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
volková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet