Rentabilita jednotlivých výrobkových skupin s cílem definice správné cílové struktury zákazníků a výrobků Kovárny VIVA a.s.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rentabilita jednotlivých výrobkových skupin s cílem definice správné cílové struktury zákazníků a výrobků Kovárny VIVA a.s.

Show full item record

No preview available
Title: Rentabilita jednotlivých výrobkových skupin s cílem definice správné cílové struktury zákazníků a výrobků Kovárny VIVA a.s.
Author: Ťavodová, Lucie
Advisor: Němec, Dobroslav
Abstract: Tato bakalářská práce měla za cíl vyšetřit rentabilitu výrobkových skupin z hlediska kategorií zákazníků, hmotnostních kategorií a jednotlivých kovacích linek pro výkovky v Kovárně VIVA a.s. Hlavními vstupními parametry byly tržby a prodej v plánované ceně za výrobky ve sledovaném období. Každý parametr byl vytvořen na základě jiné kalkulační metody. Odchylky mezi těmito dvěma hlavními vstupními faktory byly zdrojem porovnávaných odchylek a výpočtu rentability. Data byla rozdělena dle výrobkových skupin a z analýzy vyplynuly informace o rentabilitě a postavení těchto jednotlivých zkoumaných kategorií skupin za sledované období. Bylo zjištěno, kteří zákazníci, hmotnostní kategorie a kovací linky, jsou z hlediska počtu výkovků, objemu produkce, tržeb a teoretického zisku pro Kovárnu VIVA a.s. nejrentabilnějšími, a které naopak vykazují ztrátu. Z pozorování vyplynula doporučení pro Kovárnu VIVA a.s., která jsou shrnuta v závěru práce. Tato bakalářská práce se opírá o teoretické poznatky bibliografických zdrojů a taktéž vykazuje data o současné situaci kovárenského průmyslu. Čtenáři tak poskytuje informace pro jasnější pochopení problematiky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22719
Date: 2012-04-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů
Discipline: Řízení výroby a kvality
Grade for thesis and defense: A 24713


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ťavodová_2012_bp.pdf 3.188Mb PDF View/Open
ťavodová_2012_vp.doc 73Kb Microsoft Word View/Open
ťavodová_2012_op.pdf 645.9Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account