Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Author: Zajíčková, Kateřina
Advisor: Dvořáková, Monika
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah celkových antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích listů jakonu. Dále bylo úkolem zjistit antimikrobiální účinky a v neposlední řadě organoleptické vlastnosti vodného výluhu z listů. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých andských okopanin, popis chemického složení listů i hlíz a biologické účinky listů jakonu. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a konfrontovány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích jakonu. Antimikrobiální účinky nebyly potvrzeny. Pro dokreslení charakteru jednotlivých druhů bylo provedeno senzorické hodnocení a bylo statisticky vyhodnoceno.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23295
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 25534


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zajíčková_2012_dp.pdf 2.003Mb PDF View/Open
zajíčková_2012_vp.pdf 64.09Kb PDF View/Open
zajíčková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account