Základní chemické charakteristiky vybraných druhů fazolí

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Základní chemické charakteristiky vybraných druhů fazolí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Základní chemické charakteristiky vybraných druhů fazolí
Autor: Píšťková, Kateřina
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá základním chemickým složením vybraných druhů fazolí. V první kapitole teoretické části je popsána obecná charakteristika fazolí, jejich botanický popis a chemické složení základních živin, jako jsou bílkoviny, sacharidy, lipidy a další významné látky obsažené ve fazolích. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy analyzovaných fazolí a jejich složení. Třetí kapitola popisuje principy jednotlivých analytických metod, které byly v rámci diplomové práce použity. V praktické části diplo-mové práce bylo analyzováno 7 druhů fazolí z hlediska jejich sušiny (85,41 ? 90,38 %), popele (2,62 ? 3,81 %), tuku (1,57 ? 2,74 %), hrubé bílkoviny (18,46 ? 22,40 %), škrobu (43,58 ? 53,56 %), fosforu (343,34 ? 557,28 mg.100 g-1) a titrační kyselosti (7,82 ? 13,39 mmol.kg-1).
URI: http://hdl.handle.net/10563/23556
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
píšťková_2013_dp.pdf 2.676Mb PDF Zobrazit/otevřít
píšťková_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
píšťková_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet