Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Author: Zemánková, Tereza
Advisor: Vojtíšková, Petra
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny. Stručně byly charakterizovány i jejich léčivé účinky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24116
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zemánková_2013_bp.pdf 1.599Mb PDF View/Open
zemánková_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
zemánková_2013_op.doc 91Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account