Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii
Author: Handl, Martin
Advisor: Forman, Václav
Abstract: Lidé žijící v zejména v západní civilizaci se v současné době potýkají s nedostatkem času. Tato skutečnost se čím dál více projevuje i ve stravování používáním předpřipraveného jídla, které splňuje požadavky na časovou náročnost přípravy. Kromě nižší časové nároč-nosti je podstatným kladem pro provozovatele gastronomického zařízení také nižší nárok na využívání lidských zdrojů či místa pro přípravu. Díky tomu jsou v posledních letech konvenientní potraviny na vzestupu a praxe to jen potvrzuje. Bakalářská práce představuje jejich klady i zápory, vliv na ekonomickou i zdravotní stránku pokrmu a technologické procesy úprav s nimi spjaté. Veškeré tyto aspekty jsou zároveň konfrontovány s tradiční formou přípravy pokrmu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24252
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 29268


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
handl_2013_bp.pdf 1.309Mb PDF View/Open
handl_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
handl_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account