Koření používané v cukrářské výrobě

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Koření používané v cukrářské výrobě

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra cs
dc.contributor.author Grmolcová, Michaela cs
dc.date.accessioned 2013-10-11T19:11:24Z
dc.date.available 2013-10-11T19:11:24Z
dc.date.issued 2013-02-11 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24416
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce bylo vybrat a charakterizovat jednotlivé druhy koření, které se používají v cukrářské výrobě (vanilka, hřebíček, skořice, anýz, badyán aj.). Po úvodním rozdělení koření byla popsána jeho historie, funkce a různé způsoby využití. Následně byly jednotlivé druhy koření charakterizovány obecně, dále z hlediska obsahu významných látek a u každého druhu koření byl uveden jeho případný léčivý účinek. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 1440531 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject anýz cs
dc.subject badyán cs
dc.subject hřebíček cs
dc.subject koření cs
dc.subject vanilka cs
dc.subject významné látky cs
dc.subject anise en
dc.subject clove en
dc.subject significant substances en
dc.subject spices en
dc.subject star anise en
dc.subject vanilla en
dc.title Koření používané v cukrářské výrobě cs
dc.title.alternative Spices Used in Confectionery Production en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav cs
dc.date.accepted 2013-06-05 cs
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to choose and characterize individual types of spices that are used in confectionery production (vanilla, clove, cinnamon, anise, star anise, ). After the initial division of spices, its history, function and different use, were described. Subsequently, particular kinds of spices were characterized in general and in terms of content of significant compounds and at each type of spice its potential therapeutic effect was given. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29868
dc.date.submitted 2013-05-15 cs


Files in this item

Files Size Format View
grmolcová_2013_bp.pdf 1.373Mb PDF View/Open
grmolcová_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
grmolcová_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account