Využití hydrokoloidů při výrobě fermentovaného pečiva

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití hydrokoloidů při výrobě fermentovaného pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Využití hydrokoloidů při výrobě fermentovaného pečiva
Author: Hlaváčková, Petra
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Práce se zabývá vybranými druhy hydrokoloidů, které jsou využívány v pekárenské tech-nologii při výrobě bezlepkového fermentovaného pečiva. U jednotlivých skupin hydroko-loidů je popsán jejich původ, výroba, chemická struktura a použití v pekárenské technologii. Podrobněji jsou popsány technologické postupy výroby těst, u kterých je nahrazována pšeničná mouka za využití škrobů, gum, hydrokoloidů a mouk, vyrobených ze surovin, které neobsahují pšeničné lepkové bílkoviny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24440
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hlaváčková_2013_bp.pdf 1.858Mb PDF View/Open
hlaváčková_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
hlaváčková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account