Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Machálková, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-12T00:27:17Z
dc.date.available 2013-10-12T00:27:17Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24583
dc.description.abstract Bakalářská práce řeší problematiku stravovacího systému lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. Stravovací systém zabezpečuje podávání stravy označované ?Normální strava? a ?Výběrová strava?. Jsou využívány základní, speciální a standardizované dietní postupy. Jídelní lístek sestavuje nutriční terapeutka ve spolupráci s šéfkuchařkou a je schválen vedoucím lékařem lázeňské léčebny. Z analyzovaných jídelních lístků jsme dospěli k závěrům, že jsou dodržovány energetické a biologické hodnoty stravy (snižovat příjem tuků k požadovaným hodnotám, dodržovat správný poměr tuků rostlinných vůči živočišným), je respektována věková kategorie strávníků, dbá se na konzistenci, barevnost, chuť, technologickou úpravu a pestrost ve výběru potravin (živočišné, rostlinné, minerální a nutriční do-plňky). cs
dc.format 48 cs
dc.format.extent 1843200 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject stravovací systémy cs
dc.subject lázeňské sanatorium cs
dc.subject Ostrožská Nová Ves cs
dc.subject diety cs
dc.subject jídelníčky cs
dc.subject výživová doporučení cs
dc.subject potravinová pyramida cs
dc.subject catering systems en
dc.subject spa sanatorium en
dc.subject Ostrožská Nová Ves en
dc.subject diets en
dc.subject menu en
dc.subject dietary recommendations en
dc.subject food pyramid en
dc.title Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. cs
dc.title.alternative Catering Systems of Spa Sanatorium in Ostrožská Nová Ves. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vojtíšková, Petra
dc.date.accepted 2013-06-05
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with the issue of catering in sanatorium spa Ostrožská Nová Ves. Catering system provides diet called "normal diet" and "diet selection". There are basic diets, special diets and standardized dietary practices used. Menu prepares nutritional therapist in collaboration with the chef and it is approved by the head doctor of this health resorts. By analyzing menus we have come to the conclusion that the observed energy and biological value of food (to reduce fat intake to the desired values, to observe the correct ratio of vegetable and animal fat), age category of boarders is respected, the consistency, color, taste, variety, technological modification and the selection of food (animal, vegeta-ble, mineral and nutritional supplements) is ensured. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25791
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
machálková_2013_bp.pdf 1.757Mb PDF View/Open
machálková_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
machálková_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account