Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Volková, Gabriela
dc.date.accessioned 2013-10-12T17:01:18Z
dc.date.available 2013-10-12T17:01:18Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24650
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku bylin pro kulinární využití (kopr, libeček, celer, pažitka, petržel), dále na antioxidanty jako biologicky aktivní látky a popis metod pro stanovení antioxidační aktivity, celkových polyfenolů a flavonoidů. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických bylin metodou s DPPH, stanovením celkových polyfenolů s Folin-Ciocalteuovým činidlem a stanovením celkových flavonoidů. cs
dc.format 84 s. (96 790 znaků) cs
dc.format.extent 2648798 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aromatické byliny cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject flavonoidy cs
dc.subject aromatic plants en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject polyphenols en
dc.subject flavonoids en
dc.title Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití cs
dc.title.alternative Biologically Active Substances in Culinary Herbs en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated Theoretical part of the thesis is aimed at the characteristics of herbs for culinary use (dill, lovage, celeriac, chives, parsley), characterization of antioxidants as biologically active compounds, and description of methods for the antioxidant activity, total polyphenols and flavonoids determination. Experimental part deals with the determination of aromatic plants antioxidant activity by DPPH method, determination of total polyphenols with Folin-Ciocalteu agent and total flavonoids assessment. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25732
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
volková_2013_dp.pdf 2.526Mb PDF View/Open
volková_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
volková_2013_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account