Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži
Author: Svoboda, Petr
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných druhů cereálií, stanovení obsahu hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, popela a sušiny u vybraných vzorků pšenice a rýže. V této práci je obsažena charakteristika analyzovaných obilnin, jsou zde charakterizovány základní živiny, je popsána také vláknina, její složení a způsoby jejího stanovení. V experimentální části jsou uvedeny hodnoty stravitelnosti organické hmoty a sušiny, dále jsou prezentovány procentuální obsahy hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24670
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
svoboda_2013_dp.pdf 2.986Mb PDF View/Open
svoboda_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
svoboda_2013_op.doc 99.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account