Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Svoboda, Petr
dc.date.accessioned 2013-10-12T18:05:35Z
dc.date.available 2013-10-12T18:05:35Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24670
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných druhů cereálií, stanovení obsahu hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, popela a sušiny u vybraných vzorků pšenice a rýže. V této práci je obsažena charakteristika analyzovaných obilnin, jsou zde charakterizovány základní živiny, je popsána také vláknina, její složení a způsoby jejího stanovení. V experimentální části jsou uvedeny hodnoty stravitelnosti organické hmoty a sušiny, dále jsou prezentovány procentuální obsahy hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny. cs
dc.format 87 s. (17 344 znaků) cs
dc.format.extent 3131820 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cereálie cs
dc.subject rýže cs
dc.subject pšenice cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject pepsin cs
dc.subject pankreatin cs
dc.subject cereals en
dc.subject rice en
dc.subject wheat en
dc.subject fiber en
dc.subject digestibility en
dc.subject pepsin en
dc.subject pancreatin en
dc.title Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži cs
dc.title.alternative The Determination of Digestibility and Dietary Fiber in Non-Traditional Cereals and Rice en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the in vitro digestibility of selected cereals, determination of a crude and neutral-detergent fiber, ash and dry matter content of selected samples of wheat and rice. In this work characteristics of cereals, essential nutrients and type of fiber and their determination are described. In experimental part the organic matter and dry matter results are presented, subsequently, crude fiber and neutral-detergent fiber values are discussed. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30783
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
svoboda_2013_dp.pdf 2.986Mb PDF View/Open
svoboda_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
svoboda_2013_op.doc 99.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account