Antioxidační aktivita česneku

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidační aktivita česneku

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační aktivita česneku
Author: Kodovská, Barbora
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na antioxidační aktivitu česneku. Je zde přehled chemických látek s důrazem na látky působící antioxidačně ? sirné sloučeniny (S-allylmerkaptocystein, ajoen, S-allylcystein), fenolické sloučeniny (flavonoidy), vitamin C a selen. Dále jsou po-psány jiné biologicky aktivní látky ? sloučeniny fytoncidního charakteru (allicin, alliin, me-tiin), enzymy (především alliináza), aminokyseliny, další minerální látky či vitaminy. V experimentální části byla spektrofotometricky stanovena antioxidační aktivita čerstvého a lyofilizovaného česneku pomocí metod ABTS a DPPH.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24673
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kodovská_2013_dp.pdf 2.930Mb PDF View/Open
kodovská_2013_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
kodovská_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account