Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě

Show full item record

No preview available
Title: Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě
Author: Olšová, Marie
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Cílem teoretické části mé diplomové práce bylo charakterizovat vyšší houby. V práci jsem se zabývala chemickým složením basidiomycet, zejména ve vztahu k antioxidačním vlastnostem. V praktické části byly sledovány změny antioxidačních vlastností v závislosti na odlišném kuchyňském zpracování. Ve svých měřeních jsem prokázala vliv mražení, sušení a vaření na antioxidační vlastnosti, kdy docházelo k úbytku antioxidační aktivity a změně obsahu polyfenolů a flavonoidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24792
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 30754


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
olšová_2013_dp.pdf 1.675Mb PDF View/Open
olšová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
olšová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account