Charakterizace ovocných, zeleninových šťáv a různých druhů medu dle jejich fyzikálně chemických parametrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakterizace ovocných, zeleninových šťáv a různých druhů medu dle jejich fyzikálně chemických parametrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Šťastová, Markéta
dc.date.accessioned 2013-10-13T04:23:47Z
dc.date.available 2013-10-13T04:23:47Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24919
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci vybraných ovocný a ze-leninových šťáv a různých druhů medu fyzikálně ? chemickými metodami. V teoretické části bylo popsáno chemické složení ovoce, zeleniny a medu a jejich příznivý vliv při výživě člověka. V části praktické byla provedena analýza na základě jejich fyzikálně ? chemických vlastností. Byly vybrány základní metody stanovení jako refraktometrie, pH, elektrická vodivost, hustota a viskozita. Výsledky stanovení byly porovnány s vyhláškami platnými v ČR. cs
dc.format 62 cs
dc.format.extent 2378699 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject včelí med cs
dc.subject refraktometrie cs
dc.subject elektrická vodivost cs
dc.subject pH cs
dc.subject alkalimetrie cs
dc.subject viskozita cs
dc.subject hustota cs
dc.subject fruits en
dc.subject vegetables en
dc.subject honey en
dc.subject refractometry en
dc.subject electrical conductivity en
dc.subject pH en
dc.subject alkalimetry en
dc.subject viscosity en
dc.subject density en
dc.title Charakterizace ovocných, zeleninových šťáv a různých druhů medu dle jejich fyzikálně chemických parametrů cs
dc.title.alternative Characterization of Fruit, Vegetable Juices, and Various Types of Honey According to Their Physicochemical Parameters en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on the characterization of selected fruit and vegeta-ble juices and various types of honey physical - chemical methods. The theoretical part describes the basic components of fruits, vegetables and honey and their beneficial effect on human nutrition. In the practical was made analysis on the basis of their physical - chemical properties. They were chosen as the primary method of determining refractome-try, pH, electrical conductivity, density and viscosity. Results were compared with the de-crees of the Czech Republic. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30640
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
šťastová_2013_bp.pdf 2.268Mb PDF View/Open
šťastová_2013_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
šťastová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account