Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

Show full item record

No preview available
Title: Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Author: Theimrová, Eva
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Bakalářská práce se zabývá problematikou sýrů zrajících pod mazem. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, technologický postup výroby a mikrobiologii těchto sýrů. Dále jsou zde popsány biogenní aminy nacházející se v těchto sýrech. V praktické části byla u jednotlivých vzorků sýrů provedena mikrobiologická analýza, kdy byly sledovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, enterokoky, mléčné bakterie, kvasinky a plísně. Následně byla stanovena přítomnost biogenních aminů v testovaných vzorcích sýrů. Ke stanovení biogenních aminů byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25120
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 30642


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
theimrová_2013_bp.pdf 3.028Mb PDF View/Open
theimrová_2013_vp.pdf 175.5Kb PDF View/Open
theimrová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account