[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb

Show full item record

No preview available
Title: [NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb
Author: Křápková, Lenka
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Téma bakalářské práce je výroba ječného kvasného chleba za použití fermentační technologie. Cílem bylo vytvořit vhodnou recepturu a stanovit technologický postup pro výrobu ječného kvasného chleba, který by byl pro zákazníky přijatelný svým složením a chutí. Jako rostlinný materiál byl použit bezpluchý ječmen KM 2084, který byl fermentován za pomocí bakterií mléčného a octového kvašení na kvas. Kvas byl dále použit na výrobu chlebového těsta, z kterého následně byl upečen chléb. Důkaz byl kladen na reologické a senzorické vlastnosti chleba Pro ječný kvasný chléb je typická příchuť ječmene, která je pro mnohé nepříjemná. U pečený ječný kvasný chléb má oproti běžnému konzumnímu chlebu menší objem, sníženou stabilitu těsta, ale větší a pravidelnější pórovitost střídy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25500
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Grade for thesis and defense: F 30683


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
křápková_2013_bp.pdf 2.316Mb PDF View/Open
křápková_2013_vp.doc 99Kb Microsoft Word View/Open
křápková_2013_op.pdf 1.404Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account