Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
| 
Název: 
 | 
Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách | 
| Autor: | 
Matušů, Markéta
 | 
| Vedoucí: | 
Buňka, František
 | 
| 
Abstrakt:
 | 
V předkládané práci je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus a jejich výskyt v potravinách a jsou popsány vlastnosti aminokyselin. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení aminokyselin. Je vysvětlen princip hydrolýz při stanovení a jsou popsány některé chromatografické metody, především kapalinová chromatografie. V poslední kapitole jsou uvedeny vlastnosti a metody stanovení využitelného lysinu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/2755
 | 
| 
Datum:
 | 
2007-06-04 | 
| 
Dostupnost:
 | 
Pouze v rámci univerzity | 
| 
Ústav:
 | 
Ústav potravinářského inženýrství | 
| 
Studijní obor:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
 | 
B
5395
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
 
 
Prohledat DSpace
Procházet
- 
Vše v DSpace
 
- 
Tato kolekce
 
 
Můj účet