Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Matušů, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-14T15:53:42Z
dc.date.available 2010-07-14T15:53:42Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2755
dc.description.abstract V předkládané práci je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus a jejich výskyt v potravinách a jsou popsány vlastnosti aminokyselin. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení aminokyselin. Je vysvětlen princip hydrolýz při stanovení a jsou popsány některé chromatografické metody, především kapalinová chromatografie. V poslední kapitole jsou uvedeny vlastnosti a metody stanovení využitelného lysinu. cs
dc.format 46 s., 14 s. příloh cs
dc.format.extent 803501 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Aminokyseliny cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject využitelný lysin cs
dc.subject Amino acids en
dc.subject proteins en
dc.subject hydrolysis en
dc.subject chromatography en
dc.subject available lysine en
dc.title Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách cs
dc.title.alternative Possibilities of determination of amino acids in foodstaff en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2007-06-26
dc.description.abstract-translated There is an importance of proteins for human organism and their appearance in food and there are described characteristics amino acids in the first part of this work. Further there is the list of the methods used for determination of amino acids. There is explained principle of hydrolysis for determination amino acids and there are described some chromatography methods, mainly liquid chromatography. The last part of this work describes the characteristics and the methods used for determination of available lysine. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5395
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade B
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
matušů_2007_bp.pdfBlocked 784.6Kb PDF View/Open
matušů_2007_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
matušů_2007_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account