Cyklodextriny a jejich aplikace v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Cyklodextriny a jejich aplikace v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Cyklodextriny a jejich aplikace v potravinářství
Autor: Surmová, Heda
Vedoucí: Rouchal, Michal
Abstrakt: Náplní bakalářské práce je stručně charakterizovat cyklodextriny, popsat jejich strukturu, fyzikálně-chemické vlastnosti, dále pak pojednat o modifikovaných cyklodextrinech a o využití jak nativních tak modifikovaných cyklodextrinů v různých odvětvích. Významnou část této práce nepředstavuje kapitola zabývající se popisem možných aplikací cyklodextrinů v potravinářském průmyslu, kde se využívají k mnoha účelům, zejména jako přídatné látky pro stabilizaci chutě, vůně, vitamínů a esenciálních olejů, které chrání před nežádoucími změnami. Dále potlačují nepříznivou chuť, vůni a chrání lipofilní komponenty obsažené v potravinářských výrobcích, které jsou citlivé na kyslík a mohou tedy světlem nebo teplem degradovat. V další části práce je pojednáno o možnostech využití cyklodextrinů v jiných odvětvích, jako například v supramolekulární chemii, farmaceutickém průmyslu, organické syntéze či chemii polymerů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28149
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 33629


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
surmová_2014_dp.pdf 1.795Mb PDF Zobrazit/otevřít
surmová_2014_vp.doc 101.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
surmová_2014_op.doc 104Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet