Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín
Autor: Foltýnová, Zdeňka
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou bakterií izolovaných z moravských vín. V teoretické části je stručně představena technologie výroby vína a popsány mikroorganizmy, které se uplatňují v rámci technologie výroby, nebo které mohou mít neblahý vliv na výsledný produkt. Dále jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich roz-dělení, vznik, výskyt a význam pro lidský organizmus. V praktické části byl proveden skríning 145 kmenů bakterií vyizolovaných z vín z pěti odrůd (Frankovka, Ariana, Cerason, Mi-5-70 a Cabernet Sauvignon) na jejich dekarboxylázovou aktivitu. Na základě získaných výsledků byl založen experiment s kmenem vykazujícím nejvyšší dekarboxylázovou aktivitu a byla sledována produkce biogenních aminů v závislosti na zvolených faktorech (pH, teplota, přídavek cukru).
URI: http://hdl.handle.net/10563/28150
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 33631


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
foltýnová_2014_dp.pdf 4.419Mb PDF Zobrazit/otevřít
foltýnová_2014_vp.doc 73.70Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
foltýnová_2014_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet