Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích |
| Autor: |
Hamacková, Helena
|
| Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitaminu E u vybraných vzorků cereálií a jejich klíčků pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). V této práci je obsažena charakteristika vitaminu E, jeho fyziologický význam. Dále byly charakterizovány obiloviny, jejich morfologické a chemické složení. Je zde také popsána metoda HPLC. V experimentální části je uvedena charakteristika analyzovaných obilovin a obsah vitaminu E v těchto obilovinách a jejich klíčcích. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/28424
|
|
Datum:
|
2014-01-10 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
34043
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet