Význam Kombuchy a její biologicky aktivní látky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam Kombuchy a její biologicky aktivní látky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Hrubý, Radoslav
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:51Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:51Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28427
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na mykologickou charakteristiku kombuchy a na účinky biologicky aktivních látek kombuchy na lidský organismus. Cílem diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů, stanovení antioxidační aktivity a antiproliferační efekt aktivity u kombuchy. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky a antioxidační aktivita pomocí metody DPPH. Stanovení antiproliferačního efektu bylo spektrometrickou metodou MTT.
dc.format 74
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kombucha cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject čaj cs
dc.subject aktivita cs
dc.subject Kombucha en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidants en
dc.subject tea en
dc.subject activity en
dc.title Význam Kombuchy a její biologicky aktivní látky
dc.title.alternative Significance of Kombucha and Its Biologically Active Substances
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2014-05-28
dc.description.abstract-translated This Master's thesis is focuses on mycological characteristics of kombucha and the effects of biologically active substances of kombucha on the human organism. The aim of this thesis is to determine the amount of total polyphenols, antioxidant activity and antiproliferative effect of activity in kombucha. The resulting values were compared and evaluated. The total polyphenol content was determined spectrophotometric and antioxidant activity with help of using the DPPH. Determination of the antiproliferative effect was by spectrometric method of MTT.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 34047
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-04-22


Files in this item

Files Size Format View
hrubý_2014_dp.pdf 1.642Mb PDF View/Open
hrubý_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
hrubý_2014_op.pdf 70.76Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account