Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí
Autor: Mynarčíková, Lucie
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo pomocí dynamické oscilační reometrie prostudovat vliv různých tavicích solí na utváření struktury analogů tavených sýrů během chlazení. Použité tavicí soli byly hydrogenfosforečnan sodný, difosforečnan sodný, trifosforečnan sodný, citronan sodný a sodné polyfosforečnany se střední hodnotou počtu fosforů lineárně vázaných v molekule 5, 9, 13, 20 a 28. Vzorky byly podrobeny základní chemické analýze (hodnoty pH), texturní profilové analýze (tvrdost, relativní lepivost a kohezivnost) a dynamické oscilační reometrii (elastický modul pružnosti G´, ztrátový modul pružnosti G´´ a tangenta fázového posunu tan ). S rostoucí délkou fosforečnanových tavicích solí se zvyšovala tvrdost, elastický a ztrátový modul pružnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28572
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 34235


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mynarčíková_2014_dp.pdf 955.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
mynarčíková_2014_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mynarčíková_2014_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet