Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky
Autor: Paličková, Marcela
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Diplomová práce v teoretické části podává přehled o technologicky významných druzích ovoce a zeleniny používaných při přípravě nápojů, analyzuje biologicky aktivní látky v ovoci a zelenině, shrnuje technologické postupy při výrobě nápojů. Důraz je kladen na technologii paskalizace a zdůrazňuje její výhody oproti konvenčním způsobům konzervace nápojů. V praktické části práce je zkoumán vliv technologie konzervace ovocných a zeleninových šťáv na obsah bioaktivních látek polyfenolů, flavonoidů, antioxidační aktivity. Je porovnáván jejich obsah v čerstvých vzorcích šťáv, po konzervaci pasterací a po vysokotlakém ošetření paskalizaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28575
Datum: 2014-02-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 34238


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
paličková_2014_dp.pdf 1.868Mb PDF Zobrazit/otevřít
paličková_2014_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
paličková_2014_op.doc 98Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet