Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu
Author: Kratinová, Gabriela
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o vitaminech B3 (niacin) a B6 (pyridoxin). Hlavním zdrojem těchto vitaminů je především maso (hovězí, vepřové i drůbeží), vnitřnosti (játra, ledviny), z rostlinných zdrojů jsou vhodné cereálie (obilí, pše-ničná mouka) a luštěniny. V práci jsou shrnuty postupy pro stanovení niacinu a pyrido-xinu se zaměřením na chromatografickou techniku HPLC (Vysokoúčiná kapalinová chromatografie).
URI: http://hdl.handle.net/10563/2912
Date: 2007-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kratinová_2007_bp.pdf 1.015Mb PDF View/Open
kratinová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
kratinová_2007_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account