Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Kratinová, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-14T16:55:15Z
dc.date.available 2010-07-14T16:55:15Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2912
dc.description.abstract Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o vitaminech B3 (niacin) a B6 (pyridoxin). Hlavním zdrojem těchto vitaminů je především maso (hovězí, vepřové i drůbeží), vnitřnosti (játra, ledviny), z rostlinných zdrojů jsou vhodné cereálie (obilí, pše-ničná mouka) a luštěniny. V práci jsou shrnuty postupy pro stanovení niacinu a pyrido-xinu se zaměřením na chromatografickou techniku HPLC (Vysokoúčiná kapalinová chromatografie). cs
dc.format 49 s, 5 s. cs
dc.format.extent 1065213 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject niacin cs
dc.subject pyridoxin cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject HPLC-UV/VIS cs
dc.subject niacin en
dc.subject pyridoxin en
dc.subject HPLC en
dc.subject HPLC-UV/VIS en
dc.title Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu cs
dc.title.alternative Possibility of determination niacin and pyridoxin en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zemanová, Jana
dc.date.accepted 2007-06-21
dc.description.abstract-translated This thesis was focused on obtaining komplete information about vitamins B3 (niacin) and B6 (pyridoxin). Main sources of these vitamins are meat (beef, pork and poultry), entrails (liver, kidney), fishes and trast, cereals (corns, wheat flour) and legumens (peas, bean). Both vitamins are attended at much of metabolism reactions in organism. Therefore, these vitamins are necessary for human sustenance especially for right growth and evolution. The next part of this study was to find measurements conditions for them based on HPLC techniques (High Performance Liquid Chromatography). en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5384
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
kratinová_2007_bp.pdf 1.015Mb PDF View/Open
kratinová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
kratinová_2007_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account