Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky

Show full item record

No preview available
Title: Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky
Author: Pivodová, Jana
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Tato práce se zabývá účinkem rostlinných extraktů na mikroorganismy. Zaměřuje se na antimikrobiální účinky těchto extraktů, jichž se využívá v nejen potravinářství. Zabývala jsem se historií, jednotlivými skupinami účinných látek a rozebrala jsem způsoby získávání výtažků účinných látek z rostlin. Popisuji dvanáct rostlin a antimikrobiální účinky z nich získaných extraktů. Uvedla jsem rozdíly citlivosti grampositivních a gramnegativních mik-roorganismů vůči éterickým olejům a způsoby užití těchto olejů v potravinách. Uvedla jsem několik možností využití rostlinných extraktů do budoucna.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3046
Date: 2007-09-05
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 5420


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pivodová_2007_bp.pdfBlocked 630.0Kb PDF
pivodová_2007_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
pivodová_2007_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account