Vliv kulinárních úprav potravin na vznik toxických látek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kulinárních úprav potravin na vznik toxických látek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Kouba, Jan
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:53Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:53Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30893
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na základní technologické postupy přípravy pokrmů a předběžnou a tepelnou přípravu pokrmů. Zabývá se kulinárními úpravami a jejich vznikem toxických a nežádoucích látek v potravinách. Popisuje toxické látky vznikající při tepelných úpravách sacharidových, lipidových nebo bílkovinných složek potravin.
dc.format 52 s. (9336 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kulinární úpravy cs
dc.subject denaturace cs
dc.subject Maillardovy reakce cs
dc.subject akrylamid cs
dc.subject N-nitrózaminy cs
dc.subject akrolein cs
dc.subject culinarytreatment en
dc.subject denaturation en
dc.subject Maillardreaction en
dc.subject acrylamid en
dc.subject N-nitrosamine en
dc.subject acrolein en
dc.title Vliv kulinárních úprav potravin na vznik toxických látek
dc.title.alternative The Influence of Culinary Treatment on Toxic Elements Occurence
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2014-06-10
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the basic technological processes of food preparation and pre-conventional and heat preparation of food. The Thesis deals with the culinary modifications and the formation of toxic and undesirable substances in food. It describes toxic substances resulting from the heat adaptations of carbohydrate, lipid or protein food ingredients.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25586
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2014-05-16


Files in this item

Files Size Format View
kouba_2014_dp.pdf 2.322Mb PDF View/Open
kouba_2014_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
kouba_2014_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account