Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Mičo, Radoslav
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.available 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31594
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá historií vína. Dále se zaměřuje na pěstování vinné révy v různých klimatických pásmech, rozepisuje se o chemickém složení hroznu a jeho vývo-jových fázích. Zaměřuje se na technologii výroby bílého vína, alkoholové kvašení. V práci se popisuje označování vína dle cukernatosti šťávy a obsahu zbytkového cukru. Blíže se seznamuje s odrůdovými rozdílnostmi Veltlínského zeleného a Sauvignon blanc.
dc.format 48
dc.format.extent 1490695
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vinná réva cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject bobule cs
dc.subject víno cs
dc.subject kvašení cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject alkohol cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject kyseliny cs
dc.subject aroma cs
dc.subject grapevine en
dc.subject variety en
dc.subject berries en
dc.subject wine en
dc.subject fermentation en
dc.subject yeast en
dc.subject alcohol en
dc.subject acid en
dc.subject chemical composition en
dc.subject aroma en
dc.title Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
dc.title.alternative Model Production Technology of White Wine and Varietal Differences
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2015-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the history of wine. Further focuses on the cultivation of the vine in different climatic zones, details about the chemical composition of grapes in it´s various stages of development. It focuses on the manufacturing technology of white wine, alcoholic fermentation. The work describes the labelling of wines from the grape juice and the residual sugar content. The varietal differences between of Green Veltliner and Sauvig-non blanc are one of the main topic of this thesis.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37864
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2015-05-07


Files in this item

Files Size Format View Description
mičo_2015_dp.pdf 1.421Mb PDF View/Open None
mičo_2015_op.pdf 156.7Kb PDF View/Open None
mičo_2015_vp.pdf 629.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account