Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Vašková, Růžena
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.available 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31595
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo stanovit profil mastných kyselin ve vzorcích semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) a dále stanovit změnu profilu mastných kyselin vlivem teplotního režimu. V teoretické části je popsána charakteristika rostliny a mastných kyselin, v praktické části bylo provedeno stanovení celkových lipidů Soxhletovou metodou a kvantitativní stanovení mastných kyselin ve vzorcích pomocí plynové chromatografie.
dc.format 95 s.
dc.format.extent 3796696
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject šalvěj hispánská cs
dc.subject Salvia hispanica L. cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject kvantitativní analýza cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject Salvia hispanica L. en
dc.subject lipids en
dc.subject fatty acids en
dc.subject quantitative analyse en
dc.subject gas chromatography en
dc.title Změny profilu mastných kyselin semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.) vlivem teplotního režimu při technologickém zpracování
dc.title.alternative Changes in Fatty Acid Profile of Salvia Hispanica L. Seeds During Heat Treatment
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vávra Ambrožová, Jarmila
dc.date.accepted 2015-05-26
dc.description.abstract-translated The main aim of this diploma thesis was determination of fatty acids profile in Salvia hispanica seeds samples and determination of their changes during thermal treatment. Theoretic part describes characterization of Salvia hispanica and characterization of fatty acids. In practical part there was made determination of lipids using Soxhlet extraction with hexan and there was also made quantitative determination of fatty acids in samples using the gas chromatography.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37881
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-04-24


Files in this item

Files Size Format View Description
vašková_2015_dp.pdf 3.620Mb PDF View/Open None
vašková_2015_op.pdf 531.9Kb PDF View/Open None
vašková_2015_vp.pdf 532.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account