Peptidy a proteiny mléka

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Peptidy a proteiny mléka

Show full item record

No preview available
Title: Peptidy a proteiny mléka
Author: Balajková, Adéla
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Mléko jakožto sekret mléčné žlázy savců, obsahuje kromě mléčného tuku a laktosy, významnou skupinu bílkovin a peptidů. Tyto látky jsou velmi důležité z nutričního hledis-ka, význam peptidů spočívá v úpravě trávicího traktu, krevního tlaku Dělí se z hlediska fyziologické a biologické funkce. Bílkoviny mléka dělíme na dvě hlavní skupiny, kasein a syrovátkové bílkoviny. Tyto skupiny mají rozdílné zastoupení aminokyselin a to má vliv na jejich funkčnost. Jejich přítomnosti se využívá v potravinářském průmyslu, např. při srážení mléka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3185
Date: 2007-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5257


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
balajková_2007_bp.pdf 1.477Mb PDF View/Open
balajková_2007_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open
balajková_2007_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account