Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Author: Gregovská, Ludmila
Advisor: Plšková, Mária
Abstract: Teoretická část diplomové práce se zabývá základními poznatky o vlastnostech masa a masných výrobků jako je barva, vaznost, pH a texturní vlastnosti. Klíčovým bodem práce je popis účinku aplikace chloridu sodného a fosforečnanů na vlastnosti masa a masných výrobků. Praktická část práce je zaměřena na pozorování vlivu měnící se koncentrace NaCl a vybraných fosforečnanů (fosforečnan sodný, fosforečnan draselný, difosforečnan sodný, difosforečnan draselný) na vlastnosti mělněných masných výrobků, jako jsou pH, vaznost vody, ztráty vařením a texturní vlastnosti tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31989
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 38520


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
gregovská_2015_dp.pdf 5.701Mb PDF View/Open None
gregovská_2015_op.pdf 449.5Kb PDF View/Open None
gregovská_2015_vp.pdf 452.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account